Barbaresco
Oblast Barbaresco, místo, kde se pěstuje Nebbiolo jako dominantní odrůda, a bezesporu věčný rival vinařské oblasti Barola. Největší vína pocházejí ze svahů s jižní orientací v nepříliš vysoké nadmořské výšce 150-350 m n.m. Pro excelentní polohy se často používají označení sorí a bricco.
Když se ohlédneme do historie dané vinařské oblasti Barbaresco, tak se dozvíme, že původní postup výroby vína, pozdní sběr, dlouhá macerace a nekonečné zrání v obrovských starých sudech, je na ústupu. Milovníci vína změnili preference a začali vyhledávat vína s ovocitostí a nižším obsahem tříslovin, která příliš dlouho a nakonec marně čekala na dosažení zralosti.
Nejprodávanější
-
2016 Barbaresco, Cascina Morassino, 0,75 l Cascina Morassino – Skladem1 440 Kč
S vyšším obsahem taninů, suché, robustní s intenzivním aroma éteru,...
-
1986 Barbaresco "Martinenga", Marchesi di Gresy, 0,75l C – Skladem2 820 Kč
Archivní víno ročníku 1986
-
1986 Barbaresco "Martinenga", Marchesi di Gresy, 0,75l B – Skladem2 820 Kč
Archivní víno ročníku 1986
-
1986 Barbaresco "Martinenga", Marchesi di Gresy, 0,75l A – Skladem2 890 Kč
Archivní víno ročníku 1986
Stránka 1 z 3 - 25 položek celkem
Stránka 1 z 3 - 25 položek celkem