Popis
Dolcetto má nižší kyselinu (proto Dolce - sladký), vyšší taniny (aby bylo dříve pitelné, používají vinaři kratší maceraci) a spoustu antokyanů (barviv) ve slupce, které i přes kratší maceraci a fermentaci dávají tmavě rubínovou barvu, mnohdy s fialovými odlesky. Dolcetto jsou proto obvykle snadno uchopitelné, relativně jemné a kulaté, primárně ovocné a aromatické.
Roberto Voerzio je bezesporu jedna z největších osobností ve světě vína. Jeho přístup k produkci vína je extrémní, přistupuje k drastickému stresování keřů a značné redukci na vinicích. Jeho redukce na daný keř někdy přesahuje i 60% v porovnání s jinými producenty. Roberto je přesvědčen, že jen za těchto podmínek je schopen produkovat víno na nejvyšší úrovni a jeho svérázný přístup se patrně vyplácí, jeho vína jsou vysoce ceněna a celosvětově uznávána. Dolcetto má nižší kyselinu, vyšší taniny a spoustu antokyanů (barviv) ve slupce, které vínu dávají tmavě rubínovou barvu, mnohdy s fialovými odlesky. Dolcetto je stylem jemného a kulatého vína, ovocné a aromatické. Zraje 12 měsíců v nerezových tancích bez použití sudů.
Druh | Suché |
Apelace | La Morra |
Země | Itálie |
Oblast | Piemont |
Ročník | 2022 |
Objem | 0,75 l |
Druh | Červené víno |
Odrůdy | 100% Dolcetto |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.