Klíč na víno professional - kapesní Clef du Vin

 

Kouzelný klíč Clef du Vin je revoluční vynález, sloužící ke zjištění potenciálu vína. Spolehlivě ukazuje potenciál vína a imituje efekt jeho zrání. Nezpůsobuje samozřejmě skutečné stárnutí vína, ale modifikuje jeho organoleptické vlastnosti (chuť, vůni, aroma).

Dostupnost Skladem (2 ks)
2 670 Kč
   
Značka Clef du Vin
Kategorie DOPLŇKY K VÍNU
 

Kouzelný klíč Clef du Vin je revoluční vynález, sloužící ke zjištění potenciálu vína. Spolehlivě ukazuje potenciál vína a imituje efekt jeho zrání. Nezpůsobuje samozřejmě skutečné stárnutí vína, ale modifikuje jeho organoleptické vlastnosti (chuť, vůni, aroma). Ponoření klíče na několik sekund do sklenice nebo láhve ukáže jeho potenciál – chuť vína se může stát příjemnější nebo dokonce lepší, což indikuje víno s předpokladem dalšího zrání. Naopak plochá, oxidovaná či kovová chuť ukazuje na víno, jehož uložení ve sklepě nemá žádný smysl. Další způsob použití Clef du Vin je ve zjemnění mladých, drsných vín s výraznou tříslovinou. Působením klíče se vyhladí struktura vína, tkaniny se stanou jemnější a zvýrazní se elegance vína. U bílých vín se sníží kyselost a zdůrazní se aroma ovoce. Clef du Vin je katalyzátorem, který aktivuje a akceleruje oxidaci. Při přirozeném zrání vína je ale mnoho dalších věcí, které se dějí, a ty klíč neovlivní (ve víně je více než 100 známých složek). Klíč působí také na aromatické látky: estery, ketony, aldehydy a taniny. Tyto látky jsou „chráněny“ a vázány na sloučeniny síry, které jsou velmi citlivé na oxidaci. Klíč působí podobným způsobem na alifatické řetězce modifikováním jednoduchých připojení uhlíku, síry a vodíku. Vynálezci jsou Franck Thomas, nositel ocenění Nejlepší sommelier Francie a Nejlepší sommelier Evropy a Lorenzo Zanon, enolog a chemik. Aktivní bod je vyroben ze specifické slitiny, její vytvoření trvalo 10 let, je chráněno čtyřmi mezinárodními patenty.

Obrázek - orientační (celokovové barevné provedení)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: